Sakkjes en zo

zondag 10 maart 2013

Ook zo'n zin in de zomervakantie?

Was het maar alvast zover...toen ik vanmorgen naar buiten keek zag ik verdorie wéér een wit poedersuiker-laagje over alle plantjes in de achtertuin. Dat was niet de bedoeling! 

Ik verlang naar de warmte van de zon, koffie drinken op mijn schommelbank in de achtertuin en 's ochtends in dilemma zijn welk vrolijke zomerjurkje ik die dag nou weer eens aan zou trekken. En daarbij komt natuurlijk ook de vraag: 'waar gaan we dit jaar naartoe op vakantie?' Wij hebben geen vast plek waar we jaarlijks naar terugkeren, ook al hebben we het ergens heerlijk naar ons zin gehad, dan toch vinden we het leuker om het jaar erop weer ergens anders te gaan genieten. Misschien dat we ooit nog weleens terugkeren, dat zeggen we dan altijd tegen elkaar, maar of dat ook zal gebeuren dat zal de tijd leren. 

Voor dit jaar zijn we er ook nog niet uit, zowel Italië als Zuid-Frankrijk staan op ons verlanglijstje, ergens aan zee of bij een meer (en dan liever niet het Gardameer, hoe mooi ook...). 

Misschien kan jij ons helpen?

Wie heeft fijne herinneringen aan een mooie vakantieplek en zou deze aanraden? 
Of weet van horen zeggen een mooie accommodatie?
Reageer dan op dit berichtje! 

Mochten we n.a.v. één van de tips de betreffende vakantie boeken dan win je 
een geheel verzorgde vakantie mét zakgeld en...en....en....

Whahahahahaaaaaaaaaaaaa GRAPJE!!! 

Dat win je natuurlijk pas als we geweest zijn....

Whahahahahaaaaaaaa OOK EEN GRAPJE!!! 

Nou, nou, wat zijn we weer grappig vandaag...

Nee hoor, er vallen dus geen prijzen te winnen, maar wie weet dat we door jouw hulp een verrassende vakantie vinden voor dit jaar.

Als 'tegenprestatie' hierbij twee tips van onze kant:

1. Vila do ouro, Portugal
 Dit was onze eerste vliegvakantie, Benthe was toen zo'n 1,5 jaar. We wilden een zon-zekere vakantie, maar niet te lang vliegen. De vlucht was zo'n 3 uur, dus prima te doen met een kleine uk. We boekten een vlucht via Arke (Amsterdam-Faro), voor Benthe hoefden we toen nog niet te betalen. We betaalden voor 2 plekken, maar kregen zowel op de heen- als terugvlucht een extra stoel voor Benthe, gratis en voor niks (zo kan het dus ook wel eens!). We hadden een auto gehuurd via de accommodatie, bij het vliegveld in Faro stond een nette meneer met een bordje met onze naam erop op ons te wachten en bracht ons naar onze auto. Ongeveer 30 minuutjes rijden later kwamen we aan op onze bestemming. Het plaatsje Vila do Ouro ligt ongeveer 10 minuten van het strand vandaan (Albufeira). Heerlijk rustig en echt een paradijsje op aarde. Het is kleinschalig, heeft een paar ronde huisjes en een aantal studio's/appartementen, een zwembad en een tennisbaan. Wij hadden een huisje met kinderpakket (bedje/kinderstoel/etc.), alles was schoon en netjes, grote klamboe boven het bed, airco, gewoon goed! De accommodatie wordt gerund door Joris en Linda, ze hebben het er goed voor elkaar. Mooie palmbomen, bloemen, planten en hangmatten, echt een prachtige plek! Er is ook speelgoed voor de kinderen (emmertjes/schepjes/opblaasbeesten, je mag alles lenen, dit hoef je de niet allemaal nog zelf te kopen). Bij deze accommodatie is een huurauto wel een must, er is namelijk geen restaurant op het terrein. Ze waren wel bezig met een broodjesservice voor het ontbijt, dus wellicht dat dat inmiddels in gang is gezet. Een supermarkt vind je op 5 minuten rijden. We hebben hier een heerlijke vakantie gehad. De kustlijn van Albufeira heeft allerlei kleine baaitjes waar het prachtig mooi is. 

2. Albufeira, Portugal
Vorig jaar zomer gingen we (incl. 'kleine Bertje') weer naar Portugal (de jaren daarvoor gingen we naar Frankrijk: o.a. Normandië), maar nu een appartement met halfpension. Een prachtige accommodatie, het leek net een klein dorpje met kronkelstraatjes met aan weerszijden appartementen, waarbij 1 groot hotel waar ook het restaurant gevestigd was. Op het terrein zijn 3 zwembaden te vinden en een strandje ligt op loopafstand. We hebben het er heerlijk gehad, voor mij echt een luxe om een week lang niet te hoeven koken en boodschappen te doen! Dat is me heel goed bevallen. Het ontbijt- en dinerbuffet vonden we prima verzorgd, met hele vriendelijke bediening. Het appartement heel netjes en we hadden een prachtig uitzicht op zee. Elke morgen weer als ik de gordijnen opende dacht ik 'yes, wéér dat mooie uitzicht, het is er nog!'
Al met al dus prachtige vakanties!  

Ik ben benieuwd wat jij voor leuke tip hebt voor ons!

Groetjes
Wendy

2 opmerkingen:

  1. Helaas geen tips maar Frankrijk, Portugal en Italie zijn heerlijke landen. Mijn dochters blijven het liefst in eigen land! Met het strand en alles om ons heen is dat ook geen straf voor mij hoor! Lieve groet Pascale

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik heb ook zin in de zon! laatst scheen hij en ik kon gewoon niet geloven dat ik vergeten was hoe het voelde. De winter lijkt wel eeuwen te duren.
    Wij hopen deze vakantie met onze eigen campertje weg te kunnen, alleen we hebben er nog geen gekocht, wel 1 op het oog.

    BeantwoordenVerwijderen